Nieuws

18 Jan 2021

Lezing Bokashi | Biokennisweek | 22 jan

Lezing over de wetenschappelijke onderbouwing van Bokashi Helaas kan de jaarlijkse Biobeurs niet doorgaan. In plaats daarvan staat deze hele week in het teken van de Biokennisweek! Vol met interessante lezingen en workshops die je vanaf je thuiskantoor of keukentafel kan volgen. Bokashi wordt al enige jaren onder meer in de landbouw toegepast. Agriton heeft …

Lees verder
10 Jan 2021

Bokashi in de gemeente Meppel

De gemeente Meppel gebruikt 90 procent van al het blad dat in het najaar wordt opgehaald nu om Bokashi van te maken. Het blad wordt fijngemalen en er worden onder meer kleinmineralen en zeeschelpenkalk aan toegevoegd. Dat materiaal wordt in het voorjaar teruggebracht in de heestervakken.

Lees verder
01 Jan 1970

Bokashi lijkt goede voeding voor bodemleven

Bokashi lijkt een interessantere voedingsbron voor het bodemleven dan compost. Dat blijkt uit ervaringen van de telersgroep Stichting de Hoeksche Waard op de Kaart (H-Wodka) in samenwerking met waterschap Hollandse Delta. De bokashimethode, om van organische reststromen een bodemverbeteraar te maken, berust op fermenteren. Fermentatie is een anaerobe omzetting van organische stof door micro-organismen, die …

Lees verder
24 Dec 2020

Werken aan een duurzame toekomst? Wij zoeken nieuwe collega’s!

Wil jij mee bouwen aan onze passie? Dan ligt er misschien een mooie carrière voor je in het verschiet bij EM Agriton BV | Agriton Group The Netherlands.

Lees verder