Soil & Crop: producten

Ægir Zeeschelpenkalk

‘Voor een gereguleerde pH verhoging / stabilisatie en voor het verbeteren van het bodemleven.’ Zeeschelpenkalk is een kalkbron die gewonnen wordt uit schelpenbanken in de Noordzee. Het product is rijk aan hoogwaardig Calciumcarbonaat (CaCO3 ) en zit boordevol essentiële sporenelementen. Die zijn van groot belang voor de vitaliteit van de bodem. ÆGIR is 100% organisch, en natuurlijk.

Edasil® kleimineralen

‘Een natuurlijke bodemverbeteraar met een hoge bindingscapaciteit van mineralen.’ Edasil is een kleimineraal (montmorrilloniet) afkomstig uit de groep bentonieten. Montmorilloniet kan door de unieke structuur een enorme hoeveelheid vocht opnemen. Van alle kleimineralen uit de groep bentonieten onderscheid montmorrilloniet zich door de hoogste bindingscapaciteit. Een eigenschap die met Edasil benut wordt voor het binden van nutriënten.

Mest Best pellets

Mest Best is een 100% natuurlijke meststof. Door het hoge aandeel organische stof en een verscheidenheid aan sporenelementen is het de optimale voeding voor plant en bodemleven. Mest best bevat NPK 3-2-2 en wordt gemaakt door een combinatie van hoogwaardige ingrediënten.

Microferm

‘Kant-en-klaar product voor omzetting van mest en ander organisch materiaal’ Microferm bestaat uit een mengsel van micro-organismen van o.a. melkzuurbacteriën en gisten. Samen zorgen die voor een efficiënte omzetting (fermentatie) van het te verwerken materiaal, met behoud van energie en voedingswaarde. Microferm wordt onder andere samen met Pro-Mest Totaal toegepast in drijfmest, om te zorgen dat mest gaat rijpen in plaats van rotten.

Bokashi

‘Na acht weken zijn de organische resten omgezet in een waardevolle gefermenteerde bodemvoeding die met de meststrooier uitgereden wordt.’ Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. Het is de meest efficiënte wijze om organisch restmateriaal terug te geven aan de bodem. In tegenstelling tot compostering is er nagenoeg geen CO2 uitstoot en wordt de energie behouden!

Bokamix

‘Een kant-en-klaar mix van Edasil kleimineralen en Ægir zeeschelpenkalk, te gebruiken voor het maken van Bokashi.’ Toepassing Bokashi Voor de bereiding van bokashi helpen kleimineralen en zeeschelpenkalk de fermentatie van organisch materiaal te reguleren. Om het gebruikersgemak te verhogen is Bokamix ontwikkeld.

EM® -1

EM® is een mengsel dat bestaat uit Effectieve Micro-organismen. Met Effectieve Micro-organismen verhoog je de natuurlijke weerstand in huis, in de bodem, bij planten en dieren en bij jezelf. Met EM-technologie gebruik je minder – of geen – detergenten, kunstmeststoffen en andere chemicaliën. Het resultaat is een hogere natuurlijke weerstand van bodem, plant, mens en dier. Bovendien wordt er meer verantwoorder en duurzamer omgegaan met de natuur en haar grondstoffen.

EM®-5

EM5 wordt gebruikt om ziekten en plagen in gewassen te voorkomen, maar hoofdzakelijk om schadelijke insecten te weren. EM5 werkt als een repellant, het weert bepaalde insecten af. Het doodt de insecten niet, verdrijft ze. Dit komt door de vluchtige componenten in EM5. Het is echter niet selectief, dus ook hommels en bijen kunnen geweerd worden met EM5. Echter het doodt ze niet. Bij puur of zeer geconcentreerd gebruik kan het wel o.a. luizen doden. Dit komt door de lage pH van EM5.

Alloy

Alloy Weide : voor het bijstrooien van essentiële elementen op grasland. Alloy Mangaan : voor het toevoegen van hoofdzakelijk extra mangaan. Alloy Koper : voor het toevoegen van hoofdzakelijk extra koper. Alloy Basis : voor het opheffen van algehele tekorten. Alloy 331 : voor extra zink, mangaan en borium.

Previsan-S

Een kant-en-klaar microbieel middel om honingdauw te verwijderen en daarmee roetdauw te voorkomen. Met biologische bladhechter. Roetdauw wordt veroorzaakt door uitwerpselen en afzetting van Honingdauw door luis en bladvlo. Door de voedselbron voor schimmels weg te nemen d.m.v. microbiologie wordt risico op roetdauw voorkomen. Deze indirect aanpak is uniek en zeer effectief binnen de geïntegreerde teelt.