Soil & Crop: producten

Ægir Zeeschelpenkalk

"Voor een gereguleerde pH verhoging / stabilisatie en voor het verbeteren van het bodemleven." Zeeschelpenkalk is een kalkbron die gewonnen wordt uit schelpenbanken in de Noordzee. Het product is rijk aan hoogwaardig Calciumcarbonaat (CaCO3) en zit boordevol essentiële sporenelementen. Die zijn van groot belang voor de vitaliteit van de bodem. ÆGIR is 100% organisch en natuurlijk.

Alloy

Alloy Weide : voor het bijstrooien van essentiële elementen op grasland. Alloy Mangaan : voor het toevoegen van hoofdzakelijk extra mangaan. Alloy Koper : voor het toevoegen van hoofdzakelijk extra koper. Alloy Basis : voor het opheffen van algehele tekorten. Alloy 331 : voor extra zink, mangaan en borium.

Bokamix

Bokamix is een mix van Edasil kleimineralen en Aegir zeeschelpenkalk, te gebruiken voor het maken van bokashi. Bokashi is een Japans woord voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Deze fermentatie vindt plaats onder anaerobe omstandigheden. Aan organisch materiaal worden per ton 2 liter Microferm en 24 kg Bokamix toegevoegd. Het mengsel wordt minimaal 8 weken luchtdicht afgesloten.

Edasil® Kleimineralen

‘Een natuurlijke bodemverbeteraar met een hoge bindingscapaciteit van mineralen.’ Edasil is een kleimineraal (montmorrilloniet) afkomstig uit de groep bentonieten. Montmorilloniet kan door de unieke structuur een enorme hoeveelheid vocht opnemen. Van alle kleimineralen uit de groep bentonieten onderscheid montmorrilloniet zich door de hoogste bindingscapaciteit. Een eigenschap die met Edasil benut wordt voor het binden van nutriënten.

EM®1

EM·1® is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen (EM®) en wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. EM·1® bevat verschillende soorten effectieve micro-organismen. Ieder van deze Effectieve Micro-organismen heeft specifieke taken. De micro-organismen bevorderen bovendien elkaars werking.

EM® 5

EM·5 wordt gebruikt om ziekten en plagen in gewassen te voorkomen, maar hoofdzakelijk om schadelijke insecten te weren. EM·5 werkt als een repellant, het weert bepaalde insecten af. Het doodt de insecten niet, verdrijft ze. Dit komt door de vluchtige componenten in EM·5. Het is echter niet selectief, dus ook hommels en bijen kunnen geweerd worden met EM·5. Echter het doodt ze niet. Bij puur of zeer geconcentreerd gebruik kan het wel o.a. luizen doden. Dit komt door de lage pH van EM·5.

Mest Best Pellets

Mest Best is een 100% natuurlijke meststof. Door het hoge aandeel organische stof en een verscheidenheid aan sporenelementen is het de optimale voeding voor plant en bodemleven. Mest best bevat NPK 3-2-2 en wordt gemaakt door een combinatie van hoogwaardige ingrediënten.

Microferm

‘Kant-en-klaar product voor omzetting van mest en ander organisch materiaal’ Microferm bestaat uit een mengsel van micro-organismen van o.a. melkzuurbacteriën en gisten. Samen zorgen die voor een efficiënte omzetting (fermentatie) van het te verwerken materiaal, met behoud van energie en voedingswaarde. Microferm wordt onder andere samen met Pro-Mest Totaal toegepast in drijfmest, om te zorgen dat mest gaat rijpen in plaats van rotten.

Previsan-S

Een kant-en-klaar microbieel middel om honingdauw te verwijderen en daarmee roetdauw te voorkomen. Met biologische bladhechter. Roetdauw wordt veroorzaakt door uitwerpselen en afzetting van Honingdauw door luis en bladvlo. Door de voedselbron voor schimmels weg te nemen d.m.v. microbiologie wordt risico op roetdauw voorkomen. Deze indirect aanpak is uniek en zeer effectief binnen de geïntegreerde teelt.

Vulkamin Oergesteentegranulaat

Vulkamin Granulaat is een zacht oergesteente (een zogenaamd zeoliet) van vulkanische oorsprong. Dit zeoliet is een 100% natuurlijke grondstof, rijk aan mineralen en sporenelementen. Het wordt in de land- en tuinbouw veelvuldig toegepast, onder andere als boxenstrooisel, maar ook als meststof in granulaatvorm.