Nieuws

22 Jun 2021

Agriton partner van NL Greenlabel

Onlangs is Agriton een samenwerking aangegaan met NL Greenlabel. Deze organisatie zet zich in voor een meetbaar duurzame leefomgeving en voor urgente opgaves zoals klimaatadaptatie, energietransitie en verlies van biodiversiteit. In 2010 opgericht door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra en inmiddels uitgegroeid tot een gesprekspartner van gemeenten, waterschappen, het rijk, hoveniersbranche, tuinbranche en de bouwwereld. …

Lees verder
19 May 2021

Van Higa tot Agriton

Effectieve Micro-organismen, oftewel EM®, vormen de basis voor veel producten van Agriton. Allen met het einddoel de kringloop bodem, plant, dier/mens en mest te verbeteren. Een principe waarbij EM in 150 landen gemeengoed is geworden, maar een lange weg aan vooraf ging. De start van deze route was 35 jaar geleden in Japan, bij Prof. …

Lees verder
11 May 2021

Weet jij van aanpakken? Wij zoeken een Meewerkend voorman productie m/v!

Ter uitbreiding van ons productie- en logistieke team zijn wij op zoek naar iemand die van aanpakken weet! Agriton en Agro-Vital zijn twee bedrijven onder één paraplu werkend voor een duurzame leefomgeving. Wij promoten en produceren milieu verantwoorde concepten en producten voor, zowel de land- en tuinbouw als in de huis- en tuinomgeving. Alleen door …

Lees verder
01 Jan 1970

Wetenschappelijke onderbouwing van Bokashi

Bokashi wordt al enige jaren onder meer in de landbouw toegepast. Agriton heeft een meerjarig onderzoek lopen bij proefboerderij SPNA. In de volgende lezing door Jan Feersma Hoekstra wordt onder meer ingaan op dit onderzoek en andere onderzoeken die al zijn uitgevoerd. Bijvoorbeeld over het effect op de bodem en gewas.

Lees verder
29 Jan 2021

Melken tegen lage kosten

Deskundigen hebben berekend dat de gemiddelde melkprijs tot 2028 niet veel zal stijgen. Er wordt uitgegaan van een langjarig gemiddelde van 36 cent. De meeste winst zit dus in het melken met een lage kostprijs. Een mogelijke manier om kosten te besparen is het voeren van bewerkt graan. Hiermee kan een deel van de soja …

Lees verder
18 Jan 2021

Lezing Bokashi | Biokennisweek | 22 jan

Lezing over de wetenschappelijke onderbouwing van Bokashi Helaas kan de jaarlijkse Biobeurs niet doorgaan. In plaats daarvan staat deze hele week in het teken van de Biokennisweek! Vol met interessante lezingen en workshops die je vanaf je thuiskantoor of keukentafel kan volgen. Bokashi wordt al enige jaren onder meer in de landbouw toegepast. Agriton heeft …

Lees verder
10 Jan 2021

Bokashi in de gemeente Meppel

De gemeente Meppel gebruikt 90 procent van al het blad dat in het najaar wordt opgehaald nu om Bokashi van te maken. Het blad wordt fijngemalen en er worden onder meer kleinmineralen en zeeschelpenkalk aan toegevoegd. Dat materiaal wordt in het voorjaar teruggebracht in de heestervakken.

Lees verder
01 Jan 1970

Bokashi lijkt goede voeding voor bodemleven

Bokashi lijkt een interessantere voedingsbron voor het bodemleven dan compost. Dat blijkt uit ervaringen van de telersgroep Stichting de Hoeksche Waard op de Kaart (H-Wodka) in samenwerking met waterschap Hollandse Delta. De bokashimethode, om van organische reststromen een bodemverbeteraar te maken, berust op fermenteren. Fermentatie is een anaerobe omzetting van organische stof door micro-organismen, die …

Lees verder
24 Dec 2020

Werken aan een duurzame toekomst? Wij zoeken nieuwe collega’s!

Wil jij mee bouwen aan onze passie? Dan ligt er misschien een mooie carrière voor je in het verschiet bij EM Agriton BV | Agriton Group The Netherlands.

Lees verder